Küçükken “saat on yatağa kon!” derdi büyüklerimiz. Her ne kadar erken uyuyup güne erken başlamak bir alışkanlık gibi görülse de; son yıllardaki bilimsel çalışmalar yeterli ve kaliteli bir uykunun öğrenme, dikkat, konsantrasyon ve hafıza gibi bilişsel beceriler için gerekli bir faktör olduğunu göstermektedir.
Yetişkinler için bile günde 8 saat uyumanın konuşulduğu bugünlerde özellikle çocuklar için yeterli ve kaliteli uyku çok daha önemli olmaktadır. Sadece uyku problemi olduğu için dikkat kaybı yaşayan ve DEHB tanısı alan çocuklar olabilmektedir.
Uykunun kalitesi demişken, uykuya hazırlık aşamasına da dikkatinizi çekmek isterim.
Uyku öncesi yapılan rutinler ile beraber yatağa girmeden birkaç saat önce;
♦ elektronik cihazlardan uzak durulması
♦ yemek yenmemesi
♦ kortizol seviyesini yükseltecek aktivitelerden uzak durulması gibi şeyler de önemlidir.
İyi uykular
Kişilik haklarına saygısızlık ve hakaret içermeyen tüm yorumlar yayınlanmaktadır.
İşinde çok profesyonel, gözlemlediğim kadarıyla tüm yaş grubundan danışanlarıyla iletişimi çok kuvvetli, aldığım hizmetin yüzde yüz karşılığını aldığımı gönül rahatlığıyla sizlerle paylaşabilirim.
Harika bir iletişim, anlayış ,dehbli oğlumla doktora çalışması sırasında ilglendi.Online olarak çalışmanın bu kadar iyi sonuç vermesi çok şaşırttı.Birkaç hafta içinde davranışlar değişti ve dikkati arttı.Tedavi için uygunsanız kesinlikle tavsiye ediyorum.
Cok ilgili sabirli ve pozitif yaklasimi ile bizde olumlu yönde cok etkili oldu. Calismalari sirasinda asla sinirlenmeden usanmadan tekrar tekrar ayni seyleri tektarlamak zorunda bile kalsa sakinligini asla bozmadan cok güzel bir sonuclar alabildik.
Nurullah beyin yaklaşımı, ilgisinden, derslerde göstermiş olduğu öğretmenlikten memnun olduk.