Rib Flare formütelerinin ameliyatsız tedavisi:
Ortest tedavisi Pektus karinatumlarda kullanılabildiği gibi aşağıda rip lehir içinde tasarlanmış ortezler kullanılarak bu ortezler belli sıkılığa getirilerek hastadaki bu kaburga uçlarındaki çıkıntıların düzelmesini sağlayabilir. Evet direkt girdim konuya Rib Flare rifbeir. Tabii ki kaburga uçlarının dışarıya doğru çıkıntılı olması işte bunları bu Rib Flare ortezleriyle bastırarak düzeltebiliyoruz. Ama daha yumuşak deformetrelerdeki hastaların %90'ı genelde böyle şu elastik bandajları uygulayabiliyoruz.
Bu elastik bandajları şöyle hastanın üzerinde sardıktan sonra kendimde gösteriyim sardıktan sonra şu şekilde cırt cırtını yapıştırıyoruz ve bu betler tam kaburga uçlarının kenarına denk gelicek şekilde ayarlıyoruz sıkıca bağladıktan sonra hastadaki Rib Flare formültesini zaman içinde düzeltmesini sağlıyor. Günlük 20 saatler 23 saatler hastasına göre tercih edilebiliyo. Bazen ortest tedavisini uygularken, daha önce Rib Flare olmayan hastalara göğsüne bastırdığımız zaman üstten alttaki kaburgaları dışarı doğru çıktığını görüyoruz. İşte böyle durumlarda bu olmasın diye ortezle eş zamanlı olarak bandaj tedavisi de uygulanabiliyor.
Bandaj tedavisi çok basit pratik ve önemli bir tedavi 17 yaşa kadar geçerli olan bir tedavi 17 yaş ve sonrasında maalesef ne ortezle, ne bandajla Rib Flare deformetreleri düzeltilemiyor. Bunlar için ameliyat gerekli olabiliyor teşekkürler.
Detaylı Bilgi Ve Randevu İçin Doç.Dr. Hasan Ersöz ile iletişime geçiniz
Henüz Yorumunu paylaşan olmamış.
İlk yorumunu paylaşan sen ol!
Yorumunu Paylaş