Farkındalık veya farkındalık meditasyonu DEHB’de dikkati artırır mı?
Farkındalık “şu anın deneyimlerine açıklık, merak ve anda olma istekliliği ile dikkat etmek” veya “yargılayıcı olmadan şimdiki zamana dikkat etmek” olarak tanımlanabilir.
Aslında, tek seferde bir iş yapmak daha net şekilde ifade edebilir farkındalığı.
Farkındalığın ► dikkat, öğrenme ve hafıza, duygusal esneklik ve empatiden sorumlu beyin bölgelerini kalınlaştırdığı ya da yaşa bağlı incelmeyi engellediği gösterilmiştir (Lazer, 2005; Hölzel, 2011).
8 haftalık haftada iki buçuk saatlik farkındalık eğitiminin DEHB’li kişilerin dikkat kontrolünü artırıp hiperaktivite düzeylerini düşürdüğü bulunmuştur (Zylowska, 2008).
Farkındalık eğitimi ya da meditasyon, dikkati ve eylem kontrolünü artırmaya yönelik uygulanabilecek yöntemlerden biri olabilir.
Kişilik haklarına saygısızlık ve hakaret içermeyen tüm yorumlar yayınlanmaktadır.
İşinde çok profesyonel, gözlemlediğim kadarıyla tüm yaş grubundan danışanlarıyla iletişimi çok kuvvetli, aldığım hizmetin yüzde yüz karşılığını aldığımı gönül rahatlığıyla sizlerle paylaşabilirim.
Harika bir iletişim, anlayış ,dehbli oğlumla doktora çalışması sırasında ilglendi.Online olarak çalışmanın bu kadar iyi sonuç vermesi çok şaşırttı.Birkaç hafta içinde davranışlar değişti ve dikkati arttı.Tedavi için uygunsanız kesinlikle tavsiye ediyorum.
Cok ilgili sabirli ve pozitif yaklasimi ile bizde olumlu yönde cok etkili oldu. Calismalari sirasinda asla sinirlenmeden usanmadan tekrar tekrar ayni seyleri tektarlamak zorunda bile kalsa sakinligini asla bozmadan cok güzel bir sonuclar alabildik.
Nurullah beyin yaklaşımı, ilgisinden, derslerde göstermiş olduğu öğretmenlikten memnun olduk.