Böbrekler yaşamın devamı için atık maddelerin vücutdan atılabilmesini sağlayan organlardır. Öte yandan vücut için gerekli maddeleri filtre ederek bunların vücut içindeki dengesini sağlar.
Böbrek taşları ise bu mekanizmaların bozulması sonucu oluşur. Bu mekanizmaların nasıl bozuldukları bilinmesede yaş, cinsiyet, genetik, yaşadığımız çevre, beslenme, sıvı alımı gibi çeşitli nedenlerin böbrek taşına yol açtığını biliyoruz.
Kanda bulunan mineraller böbreklerden atılırken belli bir oranda atılmalıdı. Bu oranların bozulması sonucu böbreklerde önce kum sonra böbrek taşı oluşmaktadır. Böbrek taşı olan hastalarda idrarda kanama, yanma, sol veya sağ yan ağrısı, kasıklara vuran ağrı gibiçeşitli şikayetler olabilir. böyle bir şikayetiniz olursa üroloji uzmanınıza görünmeniz gerekir.
Tanıda öykü, fizik muayne, idrar tahlilleri, kan tahlili, ultrason ve bilgisayarlı tomografiden yararlanabiliriz. Tanıyı koyduktan sonra taşın sayısı, boyutu, yerleşim yeri tedavi yöntemlerini seçmekte önemli etkenlerdir. Taşın boyutu ufak ise suyla ya da verdiğimiz ilaçlarla atabilirken yerleşimine bağlı olarak büyük taşlarda ameliyata kadar gidebilmektdir.
Ege İnci Tıp Merkezinde lazer ile flexible üreteroskopi yöntemi ile bütün taşları yerleşimine göre tedavi etmekteyiz.
Detaylı bilgi için Opr.Dr Serdar Kuşdemir ile iletişime geçiniz.
Daha fazla video için tıklayınız...
Henüz Yorumunu paylaşan olmamış.
İlk yorumunu paylaşan sen ol!
Yorumunu Paylaş