Böbrek taşı hastaları genellikle, şiddetli yan ağrısıyla, yani renal kolik olarak adlandırdığımız belirtilerle hastaneye başvururlar. Bu durumda, üreter adını verdiğimiz böbreğin kanalı taşla tıkanmış olabilir ve taşın boyutuna göre müdahale planlayabiliriz.
Eğer taş 5 mm'nin altındaysa, genellikle yüzde 80 olasılıkla kendiliğinden düşebilir. Bu hastalarda, ek bir sorun olmadığı ve akut böbrek yetmezliği gelişmediği sürece, 2 haftaya kadar medikal tedaviyle takip edilebilir. Ancak süreç daha fazla uzarsa, böbrekte kalıcı hasar gelişme riski vardır.
Bu nedenle, taşların boyutuna göre değil, sertliğine göre çeşitli ameliyatlar uygulayabiliriz. Eğer taş üreterin orta ve alt kısmındaysa, kapalı endoskopik bir ameliyat olan URS ile taş lazerle kırılıp alınabilir. Taş, proksimal üreterde veya böbreğin içindeyse ve 2 cm'nin altındaysa, Flexible URS cihazıyla RIRS dediğimiz bir yöntemi kullanabiliriz.
Kişilik haklarına saygısızlık ve hakaret içermeyen tüm yorumlar yayınlanmaktadır.
Çok ilgili güler yüzlü ve tecrübeli
Çok ilgili, anlayışlı ve çözün odaklı bir doktor . Kendisine teşekkür ediyorum ilgi alakasından dolayı.
Ruslan Hoca ya ne yazsam ne desem az.ona hem hayat borçluyum hem de sakin tavırları ve sabrı sayesinde huzurumu borçluyum.bu genç yaşındaki uzmanlığı inanılmaz anlaşılır dili,uygun tedavisi ve candan tavırları için minettarım.o kadar değerli ki benim için.o kadar şanslıyım ki anlatamam.iyi ki var.her şey için sonsuz teşekkürler.
Hastaya ilgisi, hastalıkla ilgili açıklamaları çok güzeldi memnun kaldım teşekkür ederim
Görüp görülebilecek en iyi, en ilgili, en mahir hekimlerden biri.
Doktorumuz cok iyi bir insan oncelikle ve bilgisi mutavaziligi on planda gerkenten ilgi acisidan diger doktorlara gore 10 puan degerinde iyi bir doktor tavsiye ederim