Ne Sıklıkta Diş Hekimine Gidilmeli? - Uzm. Dt. Ece Çavdar

Ne sıklıkta diş hekimine gitmeliyiz?

Yılda bir kez diş hekimine gitmeyi öneriyoruz.

Çünkü 6 yaşından itibaren ağzımızda çıkan dişlerimiz kendi daimi dişlerimiz. 6 yaşından sonraki dönemlerde diş değiştirme ihtimalimiz yok.

Hayatımız boyunca bu dişleri kullanacağımız için yılda bir kez diş hekimine görünmeyi çok görmeyelim. İnsanlar diş hekimlerinden korkuyor. Fakat şöyle bir durum da mevcut diş çürüğü dolguyla kurtarılır.

Diş hekimine gelmeyi erteleyip çürüğü büyütürseniz kanal tedavisi uygulanmak durumunda kalınır.

Kanal tedavisi de uygulamaktan kaçarsanız dişin çekilmesi gerekir hatta implant, kaplamalar yapılması bile gerekebilir. Bu sebeple diş hekimi korkunuz nedeniyle dişinize daha fazla zarar verirseniz hem korkunuzu hem de diş hekimi muhtaçlığınızı arttırmış olursunuz.

Diş taşlarınızı düzenli olarak temizlemeniz de önemlidir.

Hangi yaşta diş hekimine gelinmeli?

2 yaşından itibaren süt dişlerimiz ağzımızda bulunur. 2 yaşından itibaren çocukların diş fırçalamasını öneriyoruz.

6 yaşından itibaren yılda bir kez ortodontiste görünülürse ve yılda bir kez diş hekimine gidilirse eğer dişler düzgün çıkacak mı, dişlerin çıkmasında bir sorun var mı öğrenmiş oluruz ve çocuklarımız daha sağlıklı bir geleceğe adım atarlar.

Detaylı Bilgi ve Randevu Almak İçin Uzm. Dt. Ece Çavdar'a Ulaşın.

Daha Fazla Video İçin Tıklayınız.

İlginizi ÇekebelicekVideolar

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.