Kalpte Ritim Bozukluğu (Atrial Fibrilasyon) - Prof.Dr. Abdullah Doğan

Ritim bozukluklarından biri olan Atrial Fibrilasyon en sık karşılaşılan düzensiz hızlı bir Ritim bozukluğudur, ve bu Ritim bozukluğu yaşla birlikte artmakta özellikle 65 yaş sonrası hastalarımızda önemli oranda görünmektedir.
Başlıca nedenleri;
Hipertansiyon
Koroner arter hastalığı
Mitral kapak hastalıkları gibi hastalıklar bu Ritim bozukluğuna yol açmaktadır.

Ritim bozukluğu neden bu kadar önemlidir?

İnme dediğimiz felç riskini 5 - 7 kat arttırmakta kalp yetmezliği riskini 2 - 3 kat arttırmaktadır.

Hastalar hangi şikayetlerle bize başvurabilir?

Çarpıntı
Halsizlik
Yorgunluk
Egzersiz sırasında çabuk yorulma gibi şikayetlerle bize başvurabilirler.

Bazen de kalp hızının aşırı yüksek olduğu durumlarda hastada göğüs ağrısı, nefes darlığı hatta akciğer de su toplanması dediğimiz akciğer ödemiyle acil servislere başvurabilmektedirler.

Bu tür Ritim bozukluğunun tedavisinde bir Akut atakların tedavisinde 3e ayırıyoruz
1- Autotam tedavisi
2- Kronik tedavi
3- Bu Ritim bozukluğu sırasında sol kulakçıkta pıhtı oluşmakta ve bu pıhtılar en sık beyine atarak hastalarda felç dediğimiz durumlara yol açmaktadır.

Yine vücudun diğer atar damarlarına atıp o organlarda damar tıkanıklarına yol açmaktadır. Bunu önlemek için de kan sulandırıcı ilaçlar kullanmaktayız. Öncelikle bu Ritim bozukluğunun tespiti önemli, tespit için de sadece yüzeyel bir EKG yeterli olmayıp hastalara 24 - 48 gerekirse 72 saatlik ritim bozukluğunu kaydeden cihazlarla bu ritim bozukluğunun tanısı konabilmektedir.

Detaylı Bilgi İçin Prof.Dr. Abdullah Doğan ile İletişime Geçin.

Daha Fazla Video İçin Tıklayınız.

İlginizi ÇekebelicekVideolar

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.