Ürema çağındaki kadınlarda hipotiroidi %2 ila %4 oranında gözlenebilmektedir. Bununla beraber hipotiroidi olan kadınlarda %23 oranında adet düzensizliği gözlenebilmektedir. Bu demektir ki hipotiroidi olan genç kadınlarda gebe kalmada sorunlar yaşanabilir.
Yapılan çalışmalarda anne karnındaki bebeğin gelişimi için tiroid hormonlarının son derece önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Bu nedenle kesinlikle tedavi edilmelidir. Özellikle bebeğin zeka gelişimi ve entellektüel kapasitesi için tiroid hormonlarına ihtiyaç duyduğu tespit edilmiştir.
Eğer gebelikte tiroid hormonları yetersiz gelirse veya gebelerde hipotiroidi tedavi edilmezse;
gözlenme oranı artmaktadır.
Gebelerde gözlenen hipotiroidinin en sık nedeni iyot eksikliğidir. Çünkü iyot tiroid hormonlarının yapılması için çok gerekli bir elementtir.
Gebelikte Hipotiroidi ve Bebeğe Etkileri hakkında tüm bilmeniz gerekenler Uzm.Dr. Pınar Alarslan tarafından videonun detayında anlatılmıştır.
Uzm.Dr. Pınar Alarslan detaylı bilgi ve randevu için tıklayınız.
TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.
TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.
TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.