Çocukluk Çağı Aşıları - Uzm. Dr. Murat Han Türker

Aşılar vücudunuzun savunma hücrelerini eğitmek, hastalıklarla savaşa hazır hale getirmek için dışarıdan uyguladığımız ölü veya zayıflatılmış mikroplardır. İçlerinde esas olarak bağışıklığın gelişmesini sağlayan ve antijen olarak isimlendirilen maddeler bulunur.

Peki hangi tip hastalıklara karşı aşılar geliştirilir?

Özellikle toplumda çok hızlı yayılabilen, hastalarda ciddi sakatlık bırakan, bulaştığında da ölüm riskini arttıran hastalıklara karşı aşı geliştirme çalışmaları yapılır.

Ülkemizde ise çocuk felci, Hepatit A ve B, difteri, boğmaca, tetenoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, BCG, influenza, pnömokok, menenjit, rota virüsü, HPV gibi aşılar yapılabilmektedir. Bunların birçoğuda sağlık bakanlığı tarafından karşılanmaktadır.

Peki neden aşı yaptırmalıyız?

Öncelikle çocuğumuzu korumak sonra da diğer çocuklarımızın da aşılanmasıyla bu hastalıkların hem çocuklarımıza hem de toplumun diğer bireylerine bulaşmasını ve salgınları önlemek adına aşılarımızı yaptırmalıyız.

Unutmayın ki bir hastalığın riski 1 milyonda 1 de olsa o sizin çocuğunuzun başına geldiyse artık o risk %100' dür. O yüzden lütfen bir şey olmaz demeyin ve aşılarınızı yaptırın.

Detaylı Bilgi İçin Uzm. Dr. Murat Han Türker ile İletişime Geçin.

Daha Fazla Video İçin Tıklayınız.

İlginizi ÇekebelicekVideolar

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.