Aşırı Aktif Mesane de Hangi Tetkikler Yapılıyor? - Prof. Dr. Ceyhun Özyurt

Aşırı Aktif Mesane\'de Hangi Tetkikler Yapılıyor?

Eğer aşırı aktif mesane belirtilerini veriyosa hasta ve bi takım incelemeler yapmamız gerekiyorsa ilk başta yapacağımız mutlaka idrar tahlili yapıyoruz. Neden yapıyoruz? Mesanede bir taş varsa, iltihap varsa, tümör varsa kanama veya idrar yolunda iltihap çıkacağı için mutlaka idrar yolu enfeksiyonunu ve tümörü ekad etmek için idrar tahlili yapıyoruz. 

Bunun dışında bir de mutlaka hastanın ne sıklıkta gündüz ve gece idrara gittiğini anlayabilmek için işeme günlüğü adını verdiğimiz bir işlem yaptırıyoruz. Hasta 48 veya 72 saat süreyle tuvalete gittiği her saati yazıyo artı ölçekli bir kap alıp yaptığı idrarın miktarında mutlaka kaydediyor. Bu tetkiklerden sonra aşırı aktif mesane tanımız kesinleşirse ona göre de bir tedaviue başlıyoruz. 

Detaylı bilgi ve randevu için tıklayın.

Daha fazla video için tıklayın. 

İlginizi ÇekebelicekVideolar

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.